

CoCM Clinical Training AGENDA Day 2

TIME	DURATION	TOPIC	Presenter(s)
8:00-	15 MIN	Introduction:	Susan Vos BSN, RN, CCCM
8:15am		 What would you like to get out of today? 	Program Director
		 Poll (what is your discipline) 	
		 Orientation to training, 	
		(housekeeping and agenda)	
8:15 -	90 MIN	Part One: Motivational Interviewing,	Laura Saunders, MSSW
10:15am		Behavioral Activation and Problem	Robin Schreur, RN, BS
		Solving	Susan J. Vos BSN, RN, CCM
		 Motivational Interviewing 	
		 Problem Solving Therapy 	
		Behavioral Activation	
10:15-	15 MIN	Stretch break	
10:30am			
10:30-	60 MIN	Part One: Behavioral Activation and	Laura Saunders, MSSW
11:00am		Problem Solving-continuation	Robin Schreur, RN, BS
		 Problem Solving Therapy 	Susan J. Vos BSN, RN, CCM
		Behavioral Activation Case	
11:00-	60 MIN	Part Two: The Role of the BHCM and	
12:30pm		the COCM Process	Robin Schreur, RN, BS Susan J. Vos BSN, RN, CCM
		The role of the BHCM in CoCM	
		Pitching CoCM to patients and	
		the care team	
		The use of screening tools	
		o PHQ – 9	
		○ GAD – 7	
		Risk Assessment	
		Intake and Assessment	
		Care Planning Call Management	
		Self-Management Astion Blancing	
		Action Planning	
		Follow-up / Continuous	
		Monitoring	
12:30-	30 MIN	Lunch Break	
1:00pm	30 IVIIIV	Luncii Dicak	
1:00-	90 MIN	Part Two: The Role of the BHCM and	
2:00pm	JOIVIIIV	the COCM Process-Patient Tracking	Robin Schreur, RN, BS
2.00pm		Continuation	Susan J. Vos BSN, RN, CCM
		The role of the BHCM in CoCM	Mark Williams MD,
		Pitching CoCM to patients and	Psychiatrist
			- Systmatrist
		the care team	



		 The use of screening tools PHQ – 9 GAD – 7 Risk Assessment Intake and Assessment Care Planning Self-Management Action Planning Follow-up / Continuous Monitoring 	
2:00pm- 3:00pm	60 MIN	Part Three: Psychotropic Medications and Diagnosis Basics of psychotropic medications DSM diagnostic criteria	Mark Williams MD, Psychiatrist
3:00- 3:15pm	15 MIN	Stretch break	
3:15- 3:45pm	30MIN	Review the patient monitoring process, relapse preventions and transition to routine care	Sue Vos BSN, CCM, RN Robin Schreur RN BS Mark Williams MD, Psychiatrist
3:45- 4:15pm	30MIN	 Part Five: Moving Forward Plan for future clinical skill development Develop templates for assessments and systematic case review case presentations Develop plan for reporting process; CoCM team communication (clinical workflow) Future training and implementation support Wrap-up 	Sue Vos BSN, CCM, RN Robin Schreur RN BS Mark Williams MD, Psychiatrist